Viidellä vinkillä oikikseen

Miten päästä oikeustieteelliseen? Näillä vinkeillä onnistut!

Opiskelupaikka oikeustieteellisestä on tunnetusti yksi Suomen vaikeimmista opiskelupaikoista saavuttaa. Hakijoita on paljon ja opiskelupaikkoja vähän. Valintakoemateriaalit ovat vaikeita ja lukuaika on lyhyt! Tuntuu siis melkoiselta haasteelta.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen. Olemme koostaneet seuraavan viiden kohdan listan, joiden avulla onnistut pääsykokeessa:

    1. Tunne opiskelutekniikkasi. Opiskelutekniikoita on paljon ja kukin oppii omalla tavallaan. Toinen oppii lukemalla, toinen kuuntelemalla. Jollakin toimii muistilaput, toisella käsitekartat. Tärkeää onkin kartoittaa erilaisia opiskelutekniikoita ja valita niistä itselle sopivimmat. Lyhyt pääsykoelukuaika kannattaa opiskella tavalla, joka varmuudella sopii itselle.

    2. Opiskele, kun olet vireimmilläsi. Mieti, milloin ajatuksesi on kirkas ja järkesi juoksee parhaiten. Onko se aamuisin heti herättyäsi, viiden kahvikupin ja raikkaan ulkoilman jälkeen vai myöhemmin iltapäivällä? Ajoita opiskelusi itsellesi parhaaseen aikaan. Mieti myös paikka, missä pystyt parhaiten keskittymään opiskeluun. Haittaako melu vai tarvitsetko täydellisen hiljaisuuden? Älä tuhlaa parasta aikaa muuhun silloin, kun olet parhaimmillasi oppimaan! Pääsykoemateriaalia ei kannata lukea sellaiseen aikaan, kun sen ymmärtäminen on hankalaa. Lukemista et varmasti voi tai jaksa tehdä joka päivä vain silloin, kun olet vireimmilläsi, mutta pyri siihen – älä anna päiviesi vireimpien tuntien valua hukkaan!

    3. Keskity laatuun, älä määrään. Valintakokeessa ei kysytä kuinka paljon olet lukenut. Vaikka lukisit koko pääsykoeurakan ajan 25 h/vrk haukionkalahaukionkala -tekniikalla, luultavasti opiskelupaikka jää haaveeksi. Valintakoe on laaja ja soveltava. Luetun ymmärtäminen on keskiössä, kun pääsykokeessa yrittää paineen alla muistella oikeita vastauksia pääsykoekysymyksiin.

    4. Muista levätä. Levon aikana opittu tieto jäsentyy ja voimat palautuvat taas seuraavan päivän rankkaa opiskelua varten. Lepo liittyy olennaisesti myös listan 2 ja 3 kohtiin. Ellet lepää tarpeeksi, ei virkeystasosi ole riittävä, jolloin opiskelun laatu kärsii. Lepo ja muu tekeminen, kuten harrastukset ja ulkoilu, asiat, joista saat mielihyvää, saavat ajatukset irti opiskelusta, jolloin pääsykoeurakan aiheuttama henkinen kuormitus kevenee.

    5. Ymmärrä lukemasi. Lukemisen ymmärtäminen liittyy moneen asiaan. Oikeudessa eri oikeudenaloilla toistuvat tietyt samat rakenteet ja merkitykset. Jos ymmärrät mitä tämä juuri lukemasi merkitsee, jatkossa oppiminen helpottuu, kun olet saman asian eri asiayhteydessä jo aikaisemmin ymmärtänyt. Ymmärtäminen auttaa myös muistamaan oppimaasi. On paljon helpompaa muistaa sellainen asia, jonka on syvällisesti ymmärtänyt, eikä vain ulkoa oppinut. Lisäksi pääsykokeessa voit mahdollisesti järkeillä vastauksen, jos olet pääsykoemateriaalia lukiessa ymmärtänyt kysytyn asian merkityksen.

Toivottavasti näistä on apua. 😊

SOITA ASIANTUNTIJALLE
PYYDÄ TARJOUS